SpotShare Blog

SpotShare Blog, dé plek om op de hoogte te blijven van handige fotografie tips en trucs, photoshop en lightroom tutorials, inspiratie en interviews van en met medefotografen, roundups van de beste fotolocaties in Nederland en nog veel meer.

landschap

Het juiste moment voor landschapsfotografie

Landschappen komen het beste uit de verf met zacht licht, waardoor je het best ‘s ochtends of ‘s avonds tijdens zonsopkomst en zonsondergang kunt fotograferen tijdens het gouden en blauwe uur. Lees verder voor tips en tricks!

basis

Basis fotografie: Zoveel instellingen! Welke camerastand doet wat?

Wat doen alle standen op mijn camera? In dit artikel behandelen we alle camerastanden en bijbehorende instellingen en bespreken we in welke situatie je welke stand het beste kan gebruiken.

tips

Specialiseren in avondfotografie op avondfotografie.nl

Op Avondfotografie.nl vind je alle tips en tricks omtrent avondfotografie waardoor je jouw avondfoto's enorm kunt verbeteren. Lees meer over het gebruiken van je histogram, het creëren van sterren, de bulb stand of het voorkomen van lensflare.

landschap

5 tips voor lentefotografie in je landschapsfoto's

Het is weer voorjaar en dat betekend natuurlijk prachtige lenteochtenden en bollenvelden in bloei. Om het maximale uit deze mooie lentedagen te halen hebben we wat tips om deze lente zo goed mogelijk vast te leggen!

tips

Beste locaties om bollenvelden te fotograferen

De lente komt eraan, en dat betekent ook dat de bollenvelden in Nederland weer prachtig in bloei zullen staan. De beste locaties om de bollenvelden vast te leggen vind je natuurlijk op SpotShare. We hebben een aantal locaties voor je op een rijtje gezet!

tips

Gratis, online live lessen volgen over Fotografie, video en meer!

Eindelijk, weekend! Wil je toch nog je tijd iets nuttig besteden? Wij hebben de oplossing voor je. Gratis, live en online lessen volgen over fotografie en video.

tips

Hoe je fantastisch licht aan je foto toevoegt in Photoshop of Lightroom.

Het bewerken van je landschapsfoto's, sommige vinden het geweldig, andere weten niet hoe ze moeten beginnen. We laten je zien hoe je te werk kan gaan voor een prachtige foto.

roundup

Uitgelichte Spotshare foto's week 10

Op SpotShare worden dagelijks de mooiste foto's geplaatst en ook op Instagram zien we prachtige foto's voorbij komen met de hashtag #spotsharenl, dit zijn onze favoriete foto's van deze week.

nieuws

Instagram influencer worden? Deze vrouw eindigde met 10.000 dollar schuld.

Instagram beroemdheid worden wil je meestal omdat het een lekker zakcentje oplevert. Bij deze vrouw liep het toch anders, eindigend in 10.000 dollar aan schuld.

nieuws

Sony a7 III nu beschikbaar voor pre-order!

De eerder aangekondigde Sony A7 III is nu beschikbaar voor pre-oder. Met 4K HDR, de nieuwste autofocus snufjes en beelden schieten tot 10 frames per seconden! Waar wacht je nog op? ;-)

landschap

Ontdek Arsenal; 'De slimme camera assistent'

Soms komt je pareltjes van projecten tegen op het platform Kickstarter. Arsenal is zo'n pareltje. Arsenal maakt gebruik van Artificial Intelligence om zo tot een perfect shot te komen.

tips

Nieuw: Wekelijkse camera deals!

Tijd voor een upgrade van je gear? Zou zonde zijn als je korting misloopt! We hebben een deals overzicht opgesteld van de laatste kortingsacties op camera's en lenzen.

roundup

Uitgelichte Spotshare foto's week 8

Op SpotShare worden dagelijks de mooiste foto's geplaatst en ook op Instagram zien we prachtige foto's voorbij komen met de hashtag #spotsharenl, dit zijn onze favoriete foto's van deze week.

roundup

Uitgelichte Spotshare foto's week 7

Op SpotShare worden dagelijks de mooiste foto's geplaatst en ook op Instagram zien we foto's met de hashtag #spotsharenl, dit zijn onze favoriete foto's van deze week.

tips

5 tips om je aantal instagram volgers organisch te laten groeien

Iedereen is op zoek naar dé manier om snel het aantal Instagram-volgers te vergroten.We geven wat tips hoe je een goede organische volgerbase opbouwt!

interview

Interview met Tommy Ferraz

We zijn met Tommy in gesprek gegaan over zijn fotografie, zijn favoriete fotolocaties en wat voor advies hij andere fotografen zou geven.

interview

Interview met Melvin Jonker

Op SpotShare vinden we natuurlijk veel fotografen, ieder met zijn eigen verhaal. Vandaag zijn we in gesprek met Melvin Jonker.

landschap

Fotograferen met lange sluitertijden door ND Filters

Een ND filter is een filter die het licht wat je camera opvangt tegenhoudt. Door dit filter komt er minder licht op je sensor voor langere sluitertijd.

basis

Basis fotografie: Wat is de belichtingsdriehoek?

De belichtingsdriehoek is de term die wordt gebruikt voor de drie fundamentele elementen van belichting: diafragma, sluitertijd en ISO.

basis

Basis fotografie: Wat is sluitertijd?

Sluitertijd is de tijd dat de sluiter van je camera open staat om licht op te vangen. Dit licht komt op je camera sensor en bepaald hoe licht de foto is.

basis

Basis fotografie: Wat is ISO?

Met ISO bepaal je de lichtgevoeligheid van de sensor. Hoe gevoeliger de sensor, hoe meer licht er 'gezien' kan worden.

basis

Basis fotografie: Wat is het diafragma?

Diafragma is een van de drie pijlers van fotografie. Diafragma zorgt ervoor dat de achtergrond vervaagt of juist alles in de foto in focus brengt.